+359 988 96 46 42    +359 32 80 60 06    plovdiv@luxitour.com
slogan

ТурцияНова година 2020 в Кападокия Самолетна програма от София с 4 нощувки от 29.12.2019г.

ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ, ВАЛИДНИ ДО 31.10.2019г.

5 дни / 4 нощувки
Цена от: 780.38 лв.


  • ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМА
  • ПРОГРАМА

Изберете хотели за резервация по програмата

BURCU KAYA HOTEL 3*

BURCU KAYA HOTEL 3*
Турция, Кападокия

Цена от 780.38 лв.

FLORIA HOTEL 3*

FLORIA HOTEL 3*
Турция, Кападокия

Цена от 831.23 лв.

PERİSSİA HOTEL 5*

PERİSSİA HOTEL 5*
Турция, Кападокия

Цена от 874.26 лв.

DREAMS CAVE HOTEL

DREAMS CAVE HOTEL
Турция, Кападокия

Цена от 878.17 лв.

DİLEK KAYA HOTEL 4*

DİLEK KAYA HOTEL 4*
Турция, Кападокия

Цена от 899.68 лв.

YUSUF YIGITOGLU KONAGI CAVE HOTEL

YUSUF YIGITOGLU KONAGI CAVE HOTEL
Турция, Кападокия

Цена от 899.68 лв.

CAPPA VILLA STONE AND CAVE HOTEL

CAPPA VILLA STONE AND CAVE HOTEL
Турция, Кападокия

Цена от 1069.84 лв.
Програма по дни

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ
Самолетна програма с чартърен полет от София с 4 нощувки от 29.12.2019

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

Програма:

Първи ден (29.12.2019) Сбор на летище София на 29.12.2019г. Изпращане от представител на туроператора. Отпътуване с чартърен полет от летище София. Кацане на летище Невшехир. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Следва посещение  на  Мустафапаша – древен град с изящна архитектура от 19-ти век, където се снимат част от популярните турски сериали. Наричан в миналото Синасос, чиито жители освен със своето трудолюбие, се славели и  с множество лозя, от които произвеждали чудесни вина. Маршрутът продължава с  град Аванос наричан от хетите Венеса, който още в древността е известен като център на грънчарството и занаятите. Връщане в хотела. Вечеря. За да има вечерта подобаващ завършек в 21:00 ч. ви предлагаме посещение на внушителния Кервансарай Сарухан – построен през 1249 г., където ще наблюдавате дервиши, танцуващи „сема“, чиито движения символизират вечния кръговрат на живота (срещу доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден (30.12.2019) За любителите на силните усещания рано сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска в хотела. Следва туристическа програма и посещение на скалите „Семейство“ - Трите красавици – Символът на Кападокия. Едно от най предпочитаните места за снимки между уникалните скалисти образования. Три изящни силуета от червени скали, които представляват три красиви приказни комини с шапки. Легендата разказва за невъзможната любов на принцеса и пастир. Попътно разглеждане на долината. Гювенджерлик „долината на гълъбите“. Долината е дълга  4100 метра и е една от най-дългите долини на Кападокия - дом на гълъбите от векове. Фото пауза между уникалните скалисти образования. От западната страна на долината се намира замъкът Юxисар. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост Ючхисар. Посещение на замъка Ючхисар. Най-високата точка на Кападокия, откъдето се открива невероятна гледка към околността. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образувания. Отпътуване за центъра на ранното християнство - националният парк Гьореме. Музей, който е на открито в сърцето на Кападокия. Състои от група скали, в които  са били издълбани пещери. Известен със стенописи, датиращи от 10-ти век, описващи живота на Исус Христос и на монаси. Огромният манастирски комплекс впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Свободно време за обяд в Гьореме. Следва разглеждане на долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най-интересните създания на природата. Посещение на  местността „Пашабаа“ известна още под името „долината на Симеон“ - смята се, че на това място Св. Симеон е водил отшелнически живот. За Пашабаа е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи. Неповторим пейзаж и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра. Връщане в хотела. Нощувка.
Трети ден (31.12.2019) Преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния  лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска. Екскурзионна програма с посещение на древния, подземен град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи.   Следва посещение на долината Зелве и Чавушин. В долината на приказните комини – Зелве, християните са се крили от нашествията на персите и арабите между IX и XIII в. Ще видите многобройни жилища в скалите.  Вулканични форми оформени под въздействието на вятъра и водата, които ще ви върнат още веднъж в мистичността. Посещение на катедралата Селиме. Катедралата се намира в община Гюзелюрт на град Аксарай. Катедралата на Селиме датира от 8 век, издълбана от първите християни попаднали под гоненията на римляните. Катедралата на Селиме е и най голямата скална църква -  катедрала в света. Свободно време за обяд. Следва посещение на магазин за кожени изделия. Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Връщане в хотела. Свободно време. Вечерта - празнична вечеря и посрещане на 2020г.

Четвърти ден (01.01.2020) Късна закуска. Свободно време. Възможност за  посещение  на традиционна туркса баня. Нощувкa. 

Пети ден (02.01.2020)  Закуска.  Освобождаване на хотела до 12.00 ч. и попътно посещение със свободно време  в търговски център „Forum" Кападокия. Трансфер до летище Невшехир в обявения час от фирмата партньор. Полет за София.


Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал    
Меню